Dansk sangelev inviteres til Stockholm

Af
| DMT Årgang 35 (1960) nr. 07 - side 239-239

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Man skal høre meget

Dansk sangelev inviteres til Stockholm

Fra »Svenska Sang- och Talpedagogförbundet« har Mp F modtaget indbydelse til en dansk sangelev til at deltage i en elevaften kaldet »Romans och dikt« i Stockholm den 10. februar 1961. Koncerten bliver delt mellem sangelever, der synger romancer og tale- eller oplæsningselever, der læser digte. Mp F har ladet indbydelsen til en taleelev gå videre til »Modersmålsselskabet«.

Under opholdet i Stockholm, som må antages at vare 2-3 døgn og foruden koncerten omfatter invitation til opera eller koncert aftenen efter, ydes logi og fuld forplejning vederlagsfrit til den danske sanggæst. Rejsen København-Stockholm retur betales af Mp F.

Igennem en årrække har de nordiske lande skiftedes til at arrangere sangelevkoncerter. Den sidste fandt sted i Tivolis koncertsal i maj 1958, og vi er lykkelige over igen at have modtaget indbydelse fra Stockholm til et foretagende, der har stor betydning som pædagogisk og kunstnerisk stimulans og som middel til at knytte de nordiske lande tæt sammen også på de musikalske områder.

Vi beder sangpædagogerne om inden U. december at meddele kontoret navne på de sangelever, som de kunne ønske at lade deltage i Stockholmskoncerten samt forslag til et dansk romanceprogram på ca. 10 min. Så hurtigt som muligt efter nytår vil der blive arrangeret en konkurrence, ved hvilken den bedst kvalificerede vil blive udpeget.
BESTYRELSEN