
Kaos regerer
Vanvid og humor gik hånd i hånd, da Marcela Lucatelli debuterede som komponist fra konservatoriet i København med ét langt værk skabt til lejligheden – og til individerne på planeten.
Vanvid og humor gik hånd i hånd, da Marcela Lucatelli debuterede som komponist fra konservatoriet i København med ét langt værk skabt til lejligheden – og til individerne på planeten.
For en festival, der profilerer sig på kun at præsentere uropførelser, føltes Donaueschinger Musiktage 2019 mere end bare en lille smule forældet i sin programlægning. Det smittede af på selv de bedste værker.
Grebet af sensommerligt overmod begav Jakob Gustav Winckler sig ud på en lang vandring gennem Jylland for at nå frem til Anders Lauge Meldgaards underjordiske lydinstallation.
Opera Nords »Liebestod – en opera:tion«, komponeret af svenske Henrik Strindberg og Sofia Jernberg, blander poesi, performance og musik i forsøget på at forstå kærlighedens nære bånd til døden. Indsigten viser sig i sidste ende, måske tilsigtet, at være lige så blafrende som musikken.
De magtfulde mænd i det klassiske musikliv må melde sig ind i kampen for ligestilling. Det mener den italienske komponist Clara Iannotta i dette dugfriske oplæg fra festivalen Wien Modern.
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har installeret et nyt 3D-lydsystem, som åbner op for en ny type komposition og lydproduktion, hvor den lokale akustik ikke længere er et grundvilkår.
Kim Bohr maler et skønmaleri af DR Symfoniorkestrets ambitioner, mens landsdelsorkestrene slås imod det såkaldte omprioriteringsbidrag. Situationen kalder på en grundlæggende debat om indhold.
Kirstine Fogh Vindelevs kammerperformance »Selskabssange« gør publikum til hovedpersonerne i et værk med mange ubekendte – men også med potentiale til mere.
Ung Nordisk Musik-festivalen er formentlig en af de mest umulige festivaler i verden, for hvert år skifter ledelsen hænder. Men årets udgave viste, at det også er en af de mest oplysende festivaler, der findes.
Hans karriere har været alsidig som få andre komponisters, og nu uropfører Copenhagen Phil et nyt værk af den 80-årige Fuzzy i Cisternernes dyb. Vi har besøgt ham i værkstedet på Frederiksberg.
Niels Rønsholdts nyskrevne oratorium »Book of Prayers« var umiddelbart både problematisk og provokerende ved uropførelsen i København. Lige indtil oplevelsen kom lidt på afstand og værkets elegante autoritetskritik åbenbarede sig.
Om en måned fejrer L.A. Philharmonic 100-årsjubilæum med Daníel Bjarnasons nye værk, der kræver hele tre dirigenter. Synes han selv, det giver mening at tale om en særlig Reykjavik-skole, nu islændingene har indtaget alverdens koncertsale? Både-og.