Musikalier

Af
| DMT Årgang 46 (1971) nr. 06 - side 184-184

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Heroins of Sound
  • Annonce

    Kunstpauser

MUSIKALIER

NORSKE NYHETER

Ingen grunn til å klage på aktiviteten blant norske komponister. Ikke bare skriver Arne Nordheim, Finn Mortensen, Alfred Janson og Øistein Sommerfeldt for füllt, også andre er i full gang. Her skal nevnes tre ny-utgivelser - alle fra Norsk Musikforlag, som har gitt de tre nyutgivelser et tiltalende utstyr.

Det er først Folke Strømholm -ung herre, som er særlig kjent for sin »Samisk overtyre«, hvor han har tatt samisk stoff som utgangspunkt for orkestral behandling - som har skrevet »10 små pianostykker for barn og ungdom«, som må sies å være et blinkskudd. Ti små stykker som er ypperlig egnet til musikk-undervisningen; her er vanselighets-graden avveiet til de ikke-virtuose klaverspillere, og selve det musikalske stoff er rikt og variert.

Unge Ragnar Søderlind kommer med en »Fanfare for brass«, velklin-gende og velskrevet, holdt i et tonalt tonesprak, men med så mange dynamiske spenninger at det hele virker kontrastrikt.

Flittige Sigurd Berge har skrevet en blåsekvintett (spilletid ca. 7 minutter) med den merkelige titel »Yang-Gun«. Et velproposjonert verk som utnytter de fem blåsere på en utmerket mate, og hvor den klare satsen virker atmosfæregivende.

Kjell Bækkelund.