Dansk deltagelse i musik-festival i Wien

Af
| DMT Årgang 47 (1972-1973) nr. 02 - side 60-61

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Spor Festival
  • Annonce

    Man skal høre meget

DANSK DELTAGELSE l MUSIK-FESTIVAL l WIEN

I den internationale Ungdoms-Musik-Festival i 1972 i Wien 10. - 17. juli deltog 3000 unge orkestermusikere fra 9 lande. Festivalen arrangeredes under det østrigske undervisningsministeriums auspicier og under protektion af byen og forbundslandet Wiens borgmester og guvernør for orkestre godkendt til arrangementet af de nationale amatør-orkesterforbund.

Fra Danmark deltog Lyngby-Taarbæk Skolernes Ungdoms-Harmoniorkester under ledelse af kapelmester Carl Toftlund. Blandt 31 konkurrerende orkestre placerede det østrigsk-fransk-amerikanske dommerpanel enstemmigt Ungdoms-Harmoniorkestret i l. division med højeste karakter (I - Superior). Konkurrenceopgaverne var: Eric Oesterling: Bandology, koncertmarch — Gordon Jacob: An Original Suite — Hector Berlioz: Ungarsk march fra "Faust's fordømmelse".

Festivalen omfattede foruden konkurrencen dels fælleskoncerter med samtlige orkestre foran slottet Schönbrunn og Wiens rådhus, dels koncertarrangementer i Wien og omegn for de enkelte ensembler. - I Østrigs Radios koncertsal overværede et talrigt og engageret Wienerpublikum Ungdoms—Harmoniorkestrets program, som i øvrigt kommenteredes meget fint af speakeren direkte fra salen, som det er sædvane dér. — I den danske ambassadør Knox og frues residens i bjergene nord for Wien var Ungdoms-Harmoniorkestret endvidere efter en lille koncert i husets særprægede kuppelsal sammen med andre medlemmer af den danske repræsentation i Wien ambassadens gæster ved et storslået traktement i den smukke havesal. — Oplevelser, der sammen med aktiviteter af mere turistmæssig art gjorde opholdet i Wien særlig festligt. Rejsen afsluttedes med en tourné med koncerter i Bad Goisern nær Salzburg, Bressanone (Brixen) nær Bolzano og i Innsbruck, og overalt blev orkestret modtaget af et begejstret publikum — i Brixen — den gamle bispeby i Sydtirol - endda suppleret med modtagelse af borgmesteren og bespisning på byens regning.

Rejsen varede i 17 dage og gennemførtes med betydelige tilskud fra Ministeriet for kulturelle anliggender, Undervisningsministeriet, Lyngby-Taarbæk kommune og to private fonds.

Lyngby-Taarbæk Skolernes Ungdoms-Harmoniorkester blev etableret i 1968 og har i dag 58 medlemmer i alderen 12-22 år. Orkestret er et led i Lyngby-Taarbæk kommunes frivillige skolemusik, hvor 1500 børn og unge beskæftiger sig aktivt med musik. Orkestret optager ikke professionelle musikere og benytter ikke professionel assistance.

Henning Krogsholm