Skærmbillede fra Simon Steen-Andersens »The Loop of the Nibelung«. © Bayreuther Festspiele (red.)

Seis-guiden: Musikken er tilbage

Og Seis-guiden er tilbage – efter fem måneders pause. Men glem det mørke forår, og glæd dig til en lys sensommer med masser af koncerter, festivaler og nye værker.

28
31

Systemfejl. Simon Steen-Andersens hybridværk Run Time Error (2009) har for længst markeret sig som en af det 21. århundredes store kompositoriske bedrifter. Nu har den Berlin-bosatte illusionist imidlertid, i ly af undtagelsestiden, sikret værket et imponerende digitalt liv: Med versioneringen The Loop of the Nibelung har han i samarbejde med de Wagner-gale Bayreuther Festspiele præsteret sin hidtil mest spektakulære udgave af den godt tredive minutter lange tour de force i mikrofonholderi, omvendinger og (Peter Tinnings) actionparate kameraføring. Se hele opvisningen på Bayerischer Rundfunks hjemmeside netop nu.

8
28

Havblik. Den normalt så svedtunge festival Click i Helsingør lægger i år ansigtet i mere kontemplative folder. Det sker under titlen »Et stille sted«. De drømmende, gamle værftshaller ved havnen danner ramme om lyd- og videoinstallationer samt mindre koncerter med, primært, elektronisk inspireret musik. Oplev hjemlige kunstnere såsom Xenia Xamanek, Josefine Opsahl og Hari Kishore i selskab med gæster fra så forskellige steder som Japan, Egypten og Slovenien. (Kulturværftet, Helsingør.)

8
15

Solmusik. I en hyggelig gårdhave på Nørrebro i København holder spillestedet Alice sommerstemningen i live med en velkurateret koncertrække (og meget strikse coronaregler!). Der er stadig gode oplevelser i vente, selvom efteråret nærmer sig. Kollektivet År & Dag møder op i syvmands percussionopstilling (7. aug.), improvisationsduoen SOLW har en lydskulptur med på scenen (8. aug.), mens Erna og Hvaall skruer op for de elektroniske synthsløjfer (15. aug.). Og bare rolig, ifølge spillestedets reglement – paragraf seks, helt nøjagtigt – er det hverken tilladt at danse eller synge med. (Alice, Kbh.)

12
15

Filtreret. Det kommer til at foregå i absolut mindst tænkelige format, men den elektroniske festival Strøm afholdes også i år. Vil man ud og mærke bassen i mellemkødet, skal man hoppe i fuld beskyttelsesdragt og stige om bord på en af tre partybusser, hvor Ida Engelhardt, N.E. Girl og Peckerhead sætter fart i lydsystemerne. Er man mindre kropsligt interesseret, kan man på åbningsaftenen komme til premiere på tre nye audiovisuelle værker af Søs Gunver Ryberg, Schacke og MR IRL – eller tage med på en onlinetur ned i Cisternernes mørke med en endnu ikke offentliggjort DJ som turguide. (Kbh. og online.)

10
20

Rytmefaktor. Koncerthungrende københavnere får en næsten utænkelig mulighed for at stille sulten, når Rytmisk Musikkonservatorium holder festival for sine afgangselever. Halvtreds koncerter bliver det til med unge talenter: musikere, komponister, ‘music creators’ og producere. Hvem klarer skærene i en benhård branche, som tilmed er i knæ lige nu? Og hvem ender med at måtte søge ind på en restplads hos CBS for at få smør på brødet? Uanset hvilken fortælling det ender med, så begynder den her i de håbefulde koncertsale på Holmen. (RMC, Kbh.)

12
14

Jazzhaus. Trods alle odds endte juli måned faktisk med at byde på hundredvis af jazzkoncerter rundtomkring i landet, selvom de store festivaler officielt var aflyst. Har man alligevel ikke fået nok, er der fire møder mellem poeter og jazzsolister på programmet i Literaturhaus i København. Fire digtere finder sammen med tre pianister og en saxofonist, og således lyder holdopstillingerne: Claus Høxbroe og Oscar Gilbert. Asger Schnack og Jan Kaspersen. T.S. Høeg og Maria Dybbroe. Madame Nielsen og Jeppe Zeeberg. (Literaturhaus, Kbh.)

  • Annonce

    Man skal høre meget