© Nata Danilenko/Shutterstock.com

Seis-guiden: A.I., selskabssang og en tur ned under jorden

Kaj Duncan David kaster sig over den kunstige intelligens, Kirstine Fogh Vindelev vender vrangen ud på en gammel sangtradition, og Fuzzy inviterer til akustiske og elektroniske efterklange under byens vrimmel.

26
28

Saga. Kostumer og lysdesign kommer i fokus, når Aarhus Unge Tonekunstnere præsenterer Segïa – Images from the Floating World, en scenisk koncert med nye strygekvartetter af bl.a. Bára Gísladóttir og Louise Alenius. Udgangspunktet er den nordiske kulturarv, nærmere bestemt Njals saga, som bliver fortolket musikalsk med Taïga String Quartet bag instrumenterne. (Godsbanen, Aarhus.)

1
2

Verfremdung. Aarhus Unge Tonekunstnere er også med til at præsentere et nyt værk af Kirstine Fogh Vindelev (ej at forveksle med søsteren, Katinka, fra We Like We). I Selskabssange, skabt i samarbejde med kunstner Signe Klejs og instruktør Petra Adlerberth-Wik, bliver publikum kørt i bus fra Godsbanen i Aarhus til Herskind Forsamlingshus, hvor den tvivlsomme tradition for lejlighedssange bliver udfordret som udgangspunkt for et på alle måder publikumsinddragende konceptværk. (Godsbanen, Aarhus.)

7

Underjordisk. Tidligere i år fyldte komponist m.m. Fuzzy 80 år, hvilket overraskende nok er gået forholdsvis ubemærket hen i dagspressen (så glæd dig til et interview i Seismograf på mandag!). Nu markerer Copenhagen Phils messingblæsere og slagtøjsspillere imidlertid lejligheden med uropførelsen af Fuzzys stedsspecifikke Underjordiske klange og tilstande, skrevet til Cisternernes fugtige og efterklangsrige rum under Søndermarken i København. (Cisternerne, Kbh.)

29

A.I. På Akademie der Künste i Berlin løber Kontakte, en biennale for elektroakustisk musik og lydkunst, af stablen 25.-29. september. Og på sidstedagen af biennalen uropføres Kaj Duncan Davids audiovisuelle Lecture About Myself, som han sidste år fortalte Andrew Mellor om tilblivelsen af – et halvtimes værk for to musikere i dialog med en kunstig intelligens. (Akademie der Künste, Berlin.)

4
6

Ribe4ever. Festivalen Lyt til Ribe er tilbage. Og dermed også en lejlighed til igen at dvæle ved et af de mest mærkværdige sammentræf i dansk musikliv: at lydkunstneren Jacob Kirkegaard er vokset op i samme hus i Ribe, som komponisten Rued Langgaard boede i, da han blev fortrængt fra København for firs år siden. Festivalen præsenterer musik og lyd af bl.a. Kirkegaard, Niels Lyhne Løkkegaard, Signe Lykke og Jeppe Just Instituttet. (Div. steder, Ribe.)

26

Baltikum. Vokalensemblet Theatre of Voices får selskab af blokfløjtenist Michala Petri og percussionist Ying-Hsueh Chen, når de præsenterer et udvalg af nyere baltisk vokalmusik. På programmet er, selvfølgelig, Arvo Pärt, men også de i Danmark mindre etablerede komponister Galina Grigorjeva, Pēteris Vasks og Veljo Tormis, ligesom koncerten byder på en uropførelse af Helena Tulves The Narrow Road to the Deep North(Koncertkirken, Kbh.)

8

Hurrakoncert. I forbindelse med at komponist Christian Winther Christensen modtager H.C. Lumbye/Agerby Legatet, opfører fire musikere – cellist Alexandra Hallén, guitarist Mikkel Egelund Nielsen, pianist Niè Fēi og mezzosopran Clara Stengaard Hansen – en håndfuld af hans værker i samme kirke, hvor Christensen også fungerer som organist. (Frederiksberg Slotskirke, Kbh.)

Annonce

Pulsar Festival 2020

Annonce

Edition s