Ude og hjemme

Af
| DMT Årgang 10 (1935) nr. 09 - side 238-238

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Spor Festival
  • Annonce

    Man skal høre meget

UDE OG HJEMME

// I St. Sebaldus kirke i NUrnberg afholdtes den 28. september en kirkekoncert, ved hvilken følgende danske kompositioner opførtes: Carl Nielsen: Commotio for orgel, op. 58. N. 0. Raasted: Sonate i C-dur for violin og orgel. Otto Sandberg-Nielsen: Toccata, Ricercare og Passacaglia for orgel. Koncerten udførtes af Anita Portner, violin, og Friedr. Ehrlinger, orgel.

/1 1 den tyske rigssender hørtes i september fra Hamborg: Kai Senstius: Concertino for fløjte og lille orkester. Ved samme lejlighed udsendtes I. L. F,mborgs Concerto for strygere og klaver.

1/ Radioen i Prag havde den 26. september en dansk udsendelse, hvor man spillede Carl Nielsens blæserkvintet, udført af den tjekkiske philharmonikvintet.

Den 15. oktober var Svend Chr. Felumb engageret som gæstedirigent, for radioorkestret samme sted. Programmet be.stod af følgende populære Carl Nielsen værker: Brudstykker af Maskerade, Saul og David samt Aladdin.

11 Det kgl. danske Musikkonservatoriums orkesterskole har i de sidste år

været søgt af så mange unge, at man har kunnet påtage sig ret store opgaver. I fjor fremførtes i samarbejde med Konservatoriets sangelever og kor et uddrag af Gluck: Orfeus, Haydn's »Skabelsen« og Händel's Kroningshymne. I elevforeningen fremførtes desuden Kurt Weill: »Der Jasager«. For tiden indstuderes dele af »Tryllefløjten«, som agtes fremført i december. Ved disse ensembleøvelser ledes den sanglige instruktion af Vald. Lincke, den dramatiske af Poul Wiedemann, korskolen af Mogens W81dike og orkesterskolen af Svend Chr. Felumb.