De unge og de gamle
Når vi siger, at dansk musik for tiden har det godt både hjemme og ude, så er det ikke helt løgn. Ensembler, solister og komponister nyder stor respekt mange steder.
Med og mod traditionen. Unge danske komponister i samtale
Hvad er de ude på?
Dansk Musik Tidsskrift sætter fokus på de unge og yngre danske komponister. I dette og kommende numre orienterer vi om generationen (eller måske generationerne) født i 1960erne og 1970erne.
Learning by doing
Her sidder jeg så, og skal skrive noget om mig selv og om min musik.
Den unge komponists guide til guld og grønne skove
Den afgående formand for SPNM (Society for Promotion of New Music) i London, Stephen Montague, har været free-lance komponist i 23 år. Her giver han sine "two cents worth of advice"* videre til unge nystartede komponister.
Gøgl, Charlataneri og Ulyd. Musikkrigen i Danmark foråret 1966. Del 2
Første del af artiklen sluttede med avisartiklerne af bl.a. Hansgeorg Lenz og Robert Naur, som diskuterer begreberne fremskridt og reaktion i Danmarks Radio.
Luca, Lotta og grå, grå dage. Ung Nordisk Musik i Reykjavík
Vi var henved 40 unge nordiske komponister, heriblandt 8 danske, der sammen tilbragte en uges UNM-festival i Reykjavík 21.-27. september.
Nye plader
P. E. Lange-Müller: Musik til Holger Drachmanns skuespil Der var engang. Lise-Lotte Nielsen, sopran; Michael Christensen, tenor; Guido Paevatalu, baryton; Radiosymfoniorkesteret og Radiokoret; Michael Schønwandt, dir.
Nye bøger
Fælles for de fleste af bøgerne i de følgende anmeldelser er reflektioner over musikkens funktion i sociale grupperinger.
Musik i Norden
Musik i Norden. Red. af Greger Anderson. Udgivet af Föreningen Norden og Kungl. Musikaliska akademien. 416 sider, pris ca. kr. 450.
Tidsskrifter
KODA Nyt nr. 4, 1997
Peter Schønning & Regitze Schrøder, Sådan får vi snor i Nettet. Rapport fra KODAs seminar om "Musik & Rettigheder på Internet".