Musik og musikliv

Af
| DMT Årgang 11 (1936) nr. 05 - side 127-128

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Man skal høre meget

MUSIK OG MUSIKLIV

UDLANDET

11 Ved musikfesten i Baden-Baden den 3.-5- april spillede Igor Stravinski sammen med sønnen Soulima sin nye »Concerto per due pianoforte-soli«.

1/ Ved »Triton«s koncert (len 13. ds. uropførtes Tibor Hars-anqis- 2. strygekvartet.

// Mozart-festspillene i Glyndebourne begynder den 29. maj med »Don Juan«. 750k af billetterne til hele sæsonen er allerede sólgt.

11 Den franske førsteopførelse af Darizis Milhauds »Christophe Colombe« finder sted ved Orchestre symphonique (le Paris' koncert den 23. ds.

/1 »Harnasie«, Szymanoivskis nye ballet, har fået sin førsteopførelse. på Pariser operaen den 27. april.

111 »La Revue Musicales« januar-nummer skriver Henry Pruniéres om de aktuelle tendenser i musikken og Charles

Koechlin om nogle nye horisonter. Andre artikler handler om Beethoven (Em. Buenzod) og om nogle korrekturer til klassiske værker af Toscanini.

/1 1 en art anmeldelse i »Die Musik« af Hans Mersmanns nylig udkomne bog »Eine deutsche Musikgeschichte« finder vi følgende: »Vi lærer ganske vist i det nye værk adskilligt om sociologisk og tidshistorisk binding, om kultur og åndshistorisk sammenhæng, kun hegre Berne blod og race mangler fuldstændig. Ved vigtige spørgsmål, som om musikkens oprindelse, følger Mersmann jøden Curt Sachs og henviser udtrykkeligt til dennes arbejder. Kunstbetragtningens retning bliver ganske tydelig i behandlingen af den nye tid, hvor jøden Mahler bliver behandlet i et eget kapitel 1),å flere sider og det på en måde, der mang

ler ethvert raceinstinkt, Den som

kender den tidligere redaktør af tids-skriftet »Melos«, samlingsstedet for de kulturødelæggende elementer, forfatter til en virkelighedsfremmed, liberalistisk intisikæstetik (!) og mange andre værlcer af beslægtet tendens, han bliver ikke overrasket over denne »Tyske Musikhistorie«.

/1 Den engelske musikhistoriker I. A. Miller-Maitland, der sammen med Barclay Squire udgav The Fitzwilfiarn Virginalbook, er død i London 80 år gl.

11 Sangerinden Conchita Supervia er pludselig død i London.

/1 Den engelske, hollandsk-fødte komponist Bernard i)an Dieren er død 48 år gl.

11 Ottorino Respighi er død 56 år gl. Han var en af Italiens betydeligste komponister af (len ældre generation. Både som operakomponist og som symfoniker efterlader han sig en betydelig produktion, hvoraf også en lille del er opført herhjemme. Han var siden 1923 direktør for Liceo reale i Rom og blev i 1932 udnævnt til medlem af det italienske akademi. Jilrfjen Balzer.