Musik og musikliv

Af
| DMT Årgang 12 (1937) nr. 01 - side 21-21

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Edition S
  • Annonce

    Kunstkritikk

MUSK OG MUSIKLIV

/1 Govent Garden har uropført Albert Coates opera »Pickwick«.

11 Conrad Becks nyeste orkesterværk »Ostinato« blev den 14. december uropfort af Eugen Jochum i Hamburg.

11 Ernest Blochs oratorium i fem afdelinger »Avodath Hakodeck« vil blive opført i januar i en parisisk synagoge under medvirkning af Orchestre Golonne og korene »Amicitia«--og »i Nlizmor«. Det er første gang, der i en parisisk synagoge opføres musik af ikke- liturgisk karakter.

11 Pariser operaen vil i nær fremtid opføre en ny ballet af Arthur Honegger: »Højsangen« over en libretto af Gabriel Boissy.

/1 Under ledelse af Carl Schuricht bragte Berliner filharmonikerne Wolfgang Fortners nyeste værk »Sinfonia concertante« til uropførelse.

/1 Prokofjef siges at have fuldendt en opera over, Pusjkins »Boris Godunof«.

/1 Prokofjef har af sin ballet »Romeo og Julie«, der er komponeret efter.bestilling af det store teater i Moskva, sammensat to orkestersuiter, hvoraf den første fik sin uropførelse den 24. november f. å. under Golovanof i Moskva og sin anden opførelse under Albert Wolf den 19. december ved en Pasdeloup-koncert.

11 Bernhard Shaws »Katharina den store« er blevet sat i musik af en ung polsk kom&nist. Den vil få sin uropførelse i London og Warschau.

11 Darius Milhaud har sat musik til J. Arnouilhs stykke »Den rejsende uden bagage« og til André Gides »Amal«.

/1 Albert Roussels nyeste værk »Rapsodie flamande« fik sin uropførelse den 12. december i Bruxelles.

/1 Wolf-Ferrari » komponerer en ny opera over Lope de Vegas »La dama boba« (»Den dumme kone«).

11 Med sit nye dekret om kunstkritikkens forvandling i kunstreferat har dr. Goebbels slået en død mand ihjel, thi siden det tredje riges indførelse har ensretningen af musikkritikken været så tydelig, at man næppe har kunnet tale om en fri kritik.

// I en tale i »Reichskulturkammer« har dr. Goebbels profeteret de tyske geniers snarlige fremkomst.

11 1 begyndelsen af april afholder Berliner filharmonikerne en musikfest, hvortil de har inviteret den schweiziske dirigent Ernest Ansermet.

1/ Den tyske rigsradioledelses udvexlingsudvalg har engageret violinistinden Elisabeth Bischoff til koncerter i Køhavn og Oslo.

/1 Den russiske emigrantopera i Paris har fejret sin 10-årige beståen med opførelsen af Mussorgskis »Kovantsjina«.

11 Juryen til bedømmelse af de værker, der skal opføres ved ISCM's f~st den 20.-27. juni på verdensudstillingen i Paris, har været forsamlet den 17.-20. december.

11 En af de første solister, der har koncerteret med det af Hubermann grundlagte nye symfoniorkester i Palæstina, er violinisten Adolf Busch.

11 1 anledning af kroningsfestlighederne er Pariser operaen inviteret til at give gæstespil på Covent Garden. Til opførelse kommer: Debussy: »Pell&as og Mélisande«, Dukas: »Ariane og Rolf Blåskæg« og Gluek: »Alceste«.

11 Eugenie Schumann, datter af Robert Schumann og forfatterinde til nogle erindringer om faderen, fyldte for nylig 85 år.

11 Den engelske musikhistoriker Charles Sanfórd Terry er død 72 år gl.

Jürgen Halzer.

Årgang 12/1937, nr. 01