Kalmonen

Af
| DMT Årgang 24 (1949) nr. 02 - side 48-48

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Idealistic Festival
  • Annonce

    Lyden af fremtidens rum
  • Annonce

    Annoncér hos Seismograf

Kalmonen

ER RADIOEN SÅ FARLIG?

Gad dog vist, om ikke B.T. overvurderer radioens farlighed, når bladets leder d. 25. jan. tager DM's artikel til grundlag for at insinuere, at radioen omgås med planer om at forsøge kunstig befrugtning gennem æteren. Bladet skriver ordret således: »I.~ytterne er også en slags kunder, som har krav på at få, hvad de vil have for pengene, og ikke en flok børn.«

DER SKER NOGET I K. B. HALLEN

Nu har der minsandten også været tenniskamp i K.B.Hallen.

TIL HVER EN TID

I denne ubændige farts tidsalder er der noget beroligende ved at se, at der findes udødelige musikværker, der vil vedblive at leve. Som f. eks. når Axel Kjerulf i »Politiken« slår fast, at Saul og David er et »urørligt kunstværk, eviggyldigt til alle tider.« Så har altså end ikke P. Kanikkeworffs overdimensionerede (man tør næsten sige oversaulede opsætning) kunnet rokke ved den Kjerulf'ske overbevisning.

UOFFICIELT

Ubekræftede forlydender vil vide, at der udfoldes store anstrengelser for at skaffe domorganist Raasted et professorat ved konservatoriet. På vor forespørgsel erklærer domorganisten, at han så sandelig intet kender dertil, men at han på den

anden side ikke ser nogen grund til, at han ikke skulle have et professorat. Får han det, vil der fra interesserede kredse blive rettet opfordring til domprofessoren om at holde forelæsninger over emnet: »Hvordan får jeg mine kompositioner opført og honoreret. - og hvorfor?«

KUNST FOR STATSHUSMÆND

En ekspedition, som radioen sendte til Harboøre for at skære plader til serien »Musik i hjemmene« er vendt tilbage tomhændet. En meddelelse, der var tilgået radioen, omtalte,et par cellister, men da det drejede sig om »nogle parcellister« er sagen ad tjenstlig vej oversendt til landbrugsaf delingen.

DEN RADIO, DEN RADIO

Radioens såkaldte musikaf deling har søgt bevilling til indkøb af radiobiler. Så er det jo spørgsmålet, om det er Svend Petersen eller brødrene Stephansen, det drejer sig om.

MUSIKALSK UDVIKLING I ISLAND

Ekstrabladet meddeler i et interview, at to berømte kunstnere fornylig ved en række koncerter i Island har spillet samtlige Beethovens violinkoncerter for fulde hu~e.

TAKT OG SÅ VIDERE

Det viser sig at være en misforståelse, når der nys har verseret rygter om, at pianistinden Lund Christiansen skulle give information i takt og tone.

Årgang 24/1949, nr. 02