Musiklivet

Af
| DMT Årgang 24 (1949) nr. 07 - side 164-164

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Heroins of Sound
  • Annonce

    Kunstpauser

musiklivet

Danmark

Forskelligt

Den 17 årige danske cellist Erling Bløndal Benglsson, der som bekendt nu studerer hos Piatigorski i Philadelphia, er allerede ansat som undervisningsassistent hos sin lærer.

// Wandy Tworek har i juni og juli været på studierejse i Italien; senere skal han give koncerter i Holland og Norge og d. 26. aug. spille Carl Nielsens violinkoncert i Tivoli.

// Finn Viderø er blevet lærer i orgelog cembalospil ved Københavns Universitet.

// Det Danske Selskab har arrangeret en udveksling af Unge Akademikeres Kor med det skotske kor Falkirk Choral Society. Det danske kor har i første halvdel af juli givet koncerter i Birmingham og Irland, mens samtidig det skotske kor har optrådt i Jylland, på Fyn og i København.

Konkurrencen om undervisningsmusik

Konkurrencen om undervisningsmusik.

Som bekendtgjort i DM nr. 4 1949 blev resultatet af konkurrencen om undervisningsmusik (i forbindelse med Mp F.s jubilæum), at dommerkomiteen desværre ikke saa sig i stand til at præmiere nogle af de indsendte arbejder. Efter forhandling mellem Wilhelm Hansens Musikforlag og Mp F.s bestyrelse er man enedes om at udskrive konkurrencen paany. Betingelserne vil senere blive offentliggjorte.

// Ved musikpædagogisk eksamen i maj har følgende bestået: Klaver: Oskar Josef

sen, Nelly Lerche Engelsted, Hans Riis Vestergaard, Elsa Schwoon og Jytte R. Thomsen. Sang: Inga Jensen. Musikteori og Musikhistorie: Jørgen Schmitz.

// Pianisten Hans Almdal har i slutningen af juni optrådt ved en række koncerter i Norge. D. 4. juli spillede han fransk, finsk og russisk musik i Norsk Kringkastning; ved denne koncert medvirkede også koncertsangerinden Kdthe Bruun- Bielenberg.

Danske Amatør-Ørkestres Samvirke

Nye medlemmer: Holsted Musiklaug og Musikforeningen i Dronninglund.

Mærkedage

// Pianisten Ellen Meisner fyldte d. 17. juni 80 år.

// D. 28. juni fyldte komponisten Hugo Gyldmark 50 år; han er identisk med komponisten Sid Merriman.

// Kammersanger Henry Skjær fyldte d. 5. juli 50 år. Det er 25 år siden han debuterede på Det kgl. Teater som Pizarro i »Fidelio«.

// Domorganist N. 0. Raasted kunde d. 8. juli fejre sit 25 års jubilæum som domorganist i Frue Kirke (Domkirken).

Dødsfald

// Sangerinden Eleonora Lundbeck-Stilling døde efter længere tids sygdom d. 4. z,

juli. Fru Lundbeck-Stilling, der var gift med kapelmester Holck, Stilling debuterede i sin tid på Det kgl. Teater i »Mignon«, men gled senere over i operettefaget.