Finn Savery: Værkliste i udvalg

Af
| DMT Årgang 55 (1980-1981) nr. 01 - side 22-23

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

Annonce

Poetisk podcast

Annonce

Edition s

Denne værkliste er ajourført til august -80 og indeholder ca. 2/3 af komponistforeningens samlede værkfortegnelse. (Ingen af de to lister indeholder titler på de enkelte sange i værker som fx Teenagerlove).

Film og scenemusik

Prinsessen på Ærten, 1952, børneballet, 20'

Den forvandlede prinsesse, 1957, dukketeater, 20'

Træmanden, 1960, filmmusik

Militærparaden, 1961, (harmoniork.), radioteatermusik

Teenagerlove (tekst: Ernst Bruun Olsen) 1962, musical

To roser og et hvidkålshoved (tekst: Finn Methling), 1962

Andorra (tekst: Max Frisch) 1962, skueslipsmus., 15'

Slap af (tekst: Erik Knudsen) 1963, skuespilsmus., 10'

Den sorte klovn (tekst: Henning Nielsen), 1964, skuespilsmus., 25'

Læn Dem ikke ud (tekst: Erik Knudsen), 1964, TV-musik

Anton (tekst: Erik Knudsen), 1965, radioteatermusik, 10'

Bal i den Borgerlige (tekst: Ernst Bruun Olsen), 1966, see.musik

Klabautermanden, 1969, filmmusik, 22'

Den lyriske Skrædder, 1969, balletmusik (også suite), 1970, 28'

Fest i Møllen, 1970, TV-julekalender

Amager Digte (tekst: Klaus Rifbjerg), 1971, TV-musik, 20'

Donna Johanna (tekst: Ernst Bruun Olsen), 1971, see.musik, 3'

Henry Huggins, 1972 TV-musik, 33'

Nisse mobile, 1972, TV-musik

Julekanon, Det er jul nu, 1972, TV-musik, 2'

Dansk Arkitektur A-Z + Æ, Ø, Å, 1976, filmmusik

Kammermusik

Blues for strygere, 1956-57

Strygekvartet, 1956, 15'

6 Egmont træsnit (3 blæsere), 1957

Festmusik for messing 5, 1957, 4'

Trekanten, 1958

Veil for midnight, 1958

Till Tom Special II (motiv af Benny Goodman), 1958, 6'

Sonate for kontrabas og klaver, 1959, 13'

Blæsertrio, 1959, 10'

Kontraster 1+11+111, 1960

Prolog-Epilog, 1960

Suite for soloviolin, 1960, 12'

Sid ned! (kammerens.), 1960

Dualisme (kammerens.), 1961, 7'

Frihed det bedste guld (soloviolin), 1961

Distance (4 instr.), 1961

Blues 1-6 (4 instr.), 1961

A Taste of Theatre (4 instr.), 1961

Missil (3 instr.), 1961

Blues nr. 5 i Bb, 1961

Afsnit X (4 instr.), 1964, 5'

Afsnit I og II (5 instr.), 1966, 12'

From Mainstream Banks (4 instr.), 1968, 16'

A point of View (5 instr.), 1969, 29'

From the beginning I+II (5 instr.), 1969, 20'

Blues nr. 7 (5 instr.), 1969, 7'

Brand-new (3 instr.), 1969, 5'

Another Distance (3 instr.), 1969, T

Dance in 3 parts (3 instr.), 1969, 14'

Capriccio for bas (3 instr.), 1969, 5'

Blues nr. 9 (3 instr.), 1969

First was Rhythm (5 instr.), 1970, 5'

Beat and Attack (5 instr.), 1970, 5'

Mountain Air (5 instr.), 1970, 5'

En suite (kammerens.), 1970, 17'

Swan Meeting (kammerens.), 1973, 6'

Ringlek (strygekvintet), 1974, 5'

3 kinesiske sange (strygekvintet), 1974, 10'

New York Series, 1975, 54'

Sack Race (4 instr.), 1976, 10'

Hopscotch (4 instr.), 1976, 6'

Wave Form (4 instr.), 1976, 10'

Kite Flight (4 instr.), 1976

Kringllek (str.kvintet), 1977, 5'

Psalm (5 str.), 1977, 1'30""

Many Moments (4 instr.), 1977, 6'

Let's walk over the Fields (3 instr.), 1977

Like in everyday Life (6 slagtøjsspillere), 1978, 18'

Winter Sun (trb. 3), 1978, 7'

Icy Fire (3 trp), 1978, 7'

Traveffln' Riff (3 instr.), 1978

Close Connections (to olietønder), 1978

Kiming (8 instr.), 1980, 32'

Klavermusik

Tre klaverstykker, 1957, 10'

6 Dekorationer, 1963

Tre afsnit for klaver, 1965-72, 12' (Afsnit for klaver VIII, 1965, 5' Afsnit for klaver X, 1972, 4') Afsnit for klaver V, 1972, 3')

Syv motiver at spille, 1972, 30'

Surplus, 1978, 5'

A Flow into a Poem, 1979, 21'

Orkestermusik

Koncert for klaver og strygeork., 1960

Form 63 (ork. + 3 soli), 1963, 13'

X-tract (ork. + 2 soli), 1975, 10'

Shunting in a peaceful Morning (str.ork.), 1977, 8'

Lufttrykket er højt over Skandinavien (harm.ork.), 1978, 5'

Frame-work, 1979, 17'

Vokalmusik

Hav tak, Oh Gud (tekst Johs. Jørgensen), 1958, 2' Septemberaften (tekst: Viggo Stuckenberg), 1958, 2' Miang-Miang (tekst: Klaus Rifbjerg) med klaver, 1961 Vibykantate - var, er, vil være (tekst: Finn Methling), (kor + ork.), 1968, 21'

Igen og Igen (tekst: Finn Savery), (kor + 4 instr.), 1971, 28' Fragment af Camouflage (tekst: Klaus Rifbjerg), 1972, 4' Sommer (tekst: Ove Abildgaard), kl. 4- sang, 1972, 2' Thieles Marine (tekst: Fr. Jæger), sang + 3 instr., 1972, T På Himmelbjerget (tekst: J. A. Shade), sang + 3 instr., 1972, 2' Merværdien (tekst: E. Bruun Olsen), kor -f- kl., 1973 Hverdagssange (tekst: Leif D. Nielsen - og uden tekst), 1974 Jeg er ingen Rullesten (tekst: Vagn Steen), kor + ens., 1978, 5' Vinden lytter (tekst: Vagn Steen), kor + ork., 1978, 4' Lige med et (tekst: Birthe Arnbak), sang + 4 instr., 1980 SID-sang (tekst: Ernst Bruun Olsen), sang + kl., 1980

Arrangementer Basin Street, 1957 What's New, 1957

Båndmusik

Søstykke, 1972, 90'

Udgivne værker

Septemberaften, Ed.: Wilhelm Hansen

Sonate for kontrabas og klaver, Ed.: Samfundet til udg. af dansk musik

Dualisme, Ed.: Samfundet til udgivelse af dansk musik. Frihed det bedste guld, Ed.: IMUD Teenagerlove, Ed.: Olaf Nordgreen

Tre Afsnit for klaver, Ed.: Samfundet tu udgivelse af dansk musik. Afsnit I og II, Ed.: Samfundet til udgivelse af dansk musik. Mountain Air, Ed.: Samfundet til udgivelse af dansk musik. Fragment af Camouflage, Ed.: Wilhelm Hansen Merværdien, Ed.: Arbejdersangbogen New York Series, Ed.: Abra Cadabra Like in everyday Life, Ed.: Samfundet til udgivelse af dansk musik.

Diskografi i udvalg

Sonate for kontrabas og klaver (1959) Odeon EMI 6E 063-38074

Dualisme (1961) Afsnit I og II (1966)

Tre Afsnit for klaver (1965-72)

Mountain Air (1970) EMI 6C 063-39169

Syv Motiver til at spille (1972)

Frihed - det bedste guld (1961) Louisiana LGLP 3006

Distance, Blues nr. 6, A Taste of Theatre, Missil (1961) Debut 134 NCB

Teenagerlove (1962) Philips PP 8002 (dansk)

Conserton COLP 500 (svensk) Fontána 885410 (tysk)

Bal i den Borgerlige (1966) Philips PY 841903

New York Series (1975) Exlibris EXL 20013

Wave Form (1976) Travellin' Riff (1978)

Surplus (1978) Metronome MELP 15641

Kringellek (1977) CBS 82805

Årgang 55/1980-1981, nr. 01