Aarhus NUMUS festival 1981

Af
| DMT Årgang 55 (1980-1981) nr. 05 - side 239-239

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Man skal høre meget

29. april til 3. maj i Aarhus

NUMUS Festivalen er i dag etableret som den betydeligste samlede præsentation af dansk samtidsmusik spillet af danske musikere. Men den er samtidig blandt de største nordiske festivaler for ny musik i det hele taget.

Foruden de danske ur-opførelser og præsentationer af væsentlige udenlandske nyheder, er festivalens særkende blevet indre sammenhæng og ydre variations-rigdom. - Blandt sammenhængene i 1981 er præsentationen af væsentlige amerikanske værker, og denne linie har naturligvis gjort Charles Ives til årets »klassiker«.

Men NUMUS Festivalen har allerede sine traditioner: Schönberg, Kagel, Boulez, Stockhausen og Cage, -musikteater, multi-media, fusioner, improvisation, happening, live-electronic osv. samt naturligvis en mængde orkester-, kammer- og solomusik af vidt forskellig genre, stil og karakter.

Værker af henved 25 danske komponister, langt de fleste ur-opførelser, og næsten ligeså mange værker som kan høres for første gang i Danmark. Koncertrubriker: Nye solokoncerter, Pedriksen //, Yvar Mikashoff, Numus-orkestret, Ny dansk kammermusik, Nyt dansk for kor og orgel, Instrumentalteater, Amerika og os, Musikteater, Fusioner, Et lydår, Avantgardens glemte klassiker.

Billetter à 25 kr.

Partoutkort til alle koncerter à 100 kr.

Medlemmer af Aarhus Unge Tonekunstnere har gratis adgang.

Programhæfte udkommer primo april og tilsendes gratis på forlangende.

Festivalens Sekretariat

Aarhus Unge Tonekunstnere

Karl Aage Rasmussen, formand

Charlotte Schiøtz, forretningsfører

Brokbjerggård, 8752 Østbirk, telefon 05-781260.

Svend Nielsen, næstformand

H.C. Andersens Vej 10, 8230 Aabyhøj,

telefon 06-156995.