Notitser

Af
| DMT Årgang 56 (1981-1982) nr. 06 - side 298-298

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Kunstpauser

Tak Elisabeth Klein!

Pianisten Elisabeth Klein deltog i den 2. internationale kongres om kvinder i musik i Los Angeles fra den 1.-4. april. Den 2. april gav hun en koncert på Arnold Schoenberg Institute med et stort program med værker af skandinaviske kvindelige komponister: Agathe Backer Grøndahl, Maj Søn-stevold, Synne Skouen, Kerstin Jepp-sson, Gudrun Lund og Diana Pereira. Af de to sidstnævnte spillede EK henholdsvis: A Woman's Mind (komponeret i 1976 og siden revideret) og Sonata in three phases fra 1978. Et stort indstuderingsarbejde er gået forud for denne koncert, som blev optaget til udsendelse i California State Radio.

AKN

Velkommen Laurie Anderson!

Laurie Anderson kommer til Danmark den 6. juli og laver en forestilling på Louisiana. Det er anden gang hun er i Danmark. Men siden sidst er the queen of performance artists blevet berømt! Hun har prydet MMs forside ...

Nej, men hvem ville tro, at hendes sang O Superman skulle blive nummer et på hitlisterne i England sidste år? Nok er hendes vocoderiserede stemme meget smuk, melodien god (en parafrase på Massanets O souverain) og teksten fascinerende. Men det er slet ingen »popsang«. Den 15. april bliver hendes dobbeltalbum United States, part I-IV udgivet. Det bliver spændende.

Imens vil vi hilse hende velkommen til Danmark og meddele vores læsere, at vi allerede to gange har rost Laurie Anderson: Hans Gefors i DMT nr. l sept. 1979 og Wayne Siegel i DMT nr. 3 1981.

HG

De Nordiske Kammermusikdage på Hässelby Slott v. Stockholm afholdes fra den 22.-26. august - emnet er: Kvindelige komponister i Norden -fra århundredeskiftet til nu. Foreningen KIM - Kvinder i Musik er med-arrangør.

AKN