Debat - Vedr. Musikkritik-debat i DMT nr. 3

Af
| DMT Årgang 64 (1989-1990) nr. 04 - side 143-143

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    © PR

Eftersom MIC blev inddraget i den nylige meningsudveksling om avisernes dækning af samtidsmusikbegi-venheder, skal jeg kort skildre vore procedurer vedrørende avisudklip.

Vi satser (i vore sammenhænge) temmelig store mandskabsressourcer på at klippe aviser og på at gøre udklippene tilgængelige ud fra ethvert tænkeligt udgangspunkt. Det medfører en ganske omfattende kopi-eringsvirksomhed, da det enkelte udklip oftest skal kunne findes under flere forskellige komponister, under diverse udøvende og en eller flere koncertarrangører, festivals etc.

Dette betyder, at der kan gå lidt tid, før samtlige udklip om en bestemt begivenhed har fundet deres plads i alle disse sammenhænge. I den konkrete sag fik vi forespørgslen fra Per Erland Rasmussen på ettidspunkt, da alt endnu ikke var færdigkopieret. Den medarbejder, som modtogforespørgslen erindrer ikke, at der udtrykkelig blev gjort opmærksom på, at udklippene skulle anvendes til at lave statistik på pressedækningen af den pågældende festival. For så ville vi nok have bedt om at få lidt mere tid til at sikre os, at alt virkelig var nået igennem systemerne.

Jeg har for god ordens skyld checket, om de i polemikken nævnte Berlingske-artikler findes hos os. Det gør de. Så det korte af det lange er, at jo mere vi får at vide om, hvad man skal bruge et givet materiale til, jo bedre er vi i stand til at hjælpe. Og vi vil meget gerne hjælpe - også i sådanne sammenhænge, som der her var tale om.

Knud Retting, MIC