Musik og musikliv

Af
| DMT Årgang 7 (1932) nr. 04 - side 135-135

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    © PR

MUSIK OG MUSIKLIV VED NIAG. ART. JURGEN BALZER

/1 Hos Levin og Munksgård er udkommet et luxuriøst, udstyret katalog over Carl Claudius' samling af musikinstrumenter og sjældne udgaver af ældre musik.

1/ Af Debussy er udkommet fire hidtil ukendte sange: »Chanson (Pun fou«, »lci-bas«, Rondeau og »Zephir« samt et lflaverstykke »Danse bohérnienne«.

/1 Edward J. Dent (England) er valgt til lleter Wagners efterfølger som præsident for det internationale selskab for musikvidenskab (S. I. 'NI.).

1/ Georges Aurie har komponeret musikken til René Clairs nye film »Vive la liberté«. ~Mon man ikke også inden for dansk film skulde tænke på, at få forhøjet kvaliteten af den ledsagende musik; der må sikkert inden for det yngste slægtled af vore komponister findes folk med talent for denne branche, så vi kunde slippe for åndsprodukter som »Titte til hinanden« o. I.

1/ 1 »Anbrueh«s februar-marts-nurnmer gør Bela Bartók i en yderst interessant artikel rede for de nyeste resultater indenfor den ungarske folkernusikforskning.

11 »Melody maker« hedder det engelske jazzmusikerblad. Det udkommer en gang om måneden og koster en shilling. Det er først og fremmest uhøjtideligt, men alligevel sagligt. Det bringer anmeldelser af de sidste jazzplader, arrangementer af melodier både for piano og for »hot«orkester. l Man lærer at spille på tromme, banjo o. s. v., de sidste snedigheder på saxofon og trompet bliver anskueligt forklaret. Der er vink til organister om, hvordan man kan arrangere en melodi med celester, trommer, saxofoner, fløjter og alle de andre ting, der findes i et moderne (det vil ikke sige 400 år gammelt) orgel. Mindre interesse har de mange meddelelser om personer og

bands.T. G.