Kort og godt

Af
| DMT Årgang 76 (2001-2002) nr. 02 - side 59-59

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Man skal høre meget

AF KENNETH KNUDSEN

Det er ikke til med rimelighed at kritisere Musikloven i andet end detaljer, for det er dens forvaltere og udøvere, det kommer an på. Hvis ellers Musikrådet er sammensat på en måde der fremmer en god - og effektiv - kemi med en smidig og klog formand. Og det vil nogle gange være tilfældet, og det vil andre gange ikke være tilfældet.

Selve konstruktionen er det vanskeligt at sige noget imod. Undervisning, faste orkestre og hvad der ellers sorterer under rådet og loven er det mit indtryk ikke kan gives et bedre rum end denne lov tilbyder - hvis ellers aktørerne tager opgaven ægte alvorligt og forstår at positionere sig ved vigtige lejligheder, her og til tider udenlands. Kort sagt, handler professionelt og ikke som repræsentanter for særinteresser, genrer, køn, tec.

Placeringen af Musikrådet i København og en omhyggeligt, på alle tænkelige ledder vægtet sammensætningen sikrer armslængdeprincippet overholdt bedre end den regionaleromantiske model kan.

Jeg kunne håbe, at staten i højeste grad tager Musikrådets ekspertise alvorligt og har format til at søge dets anbefalinger i alle typer musiksager af en vis betydning og interesse. Anbefalinger som er gratis og uden forbindende.

Kenneth Knudsen er formand for Statens Kunstfonds tonekunstudvalg."