www.danskmusiktidsskrift.dk - DMT-online komplet

Af
| DMT Årgang 77 (2002-2003) nr. 01 - side 25-25

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Klang Festival
  • Annonce

    Man skal høre meget

Gennem et flerårigt samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket (Det Virtuelle Musikbibliotek) kan vi nu offenttliggøre, at samtlige årgange af DMT fra 1925 til i dag er tilgængelige online. Besøg vores hjemmeside og foretag fritekstsøgning i det store materiale. Ved søgning på fx Carl Nielsen er der 1330 fund. Ved søgningen på Carl Nielsen fremkommer også fund i DEF - Danmarks elektroniske Forskningsbibliotek: 8 fund i linksamlingen; 110 fund i værkdatabasen, nutidig musik; 7 fund i vejviser til særsamlinger; 1 fund i bibliografier; 7 fund fra universitetsspecialer, 182 fund i sekundære websites.

I løbet af efteråret 2002 vil DVM i samarbejde med DMT korrekturlæse hele materialet med henblik på at rette de fejl, der har sneget sig ind under konverteringen af især materialet fra før 1955. Dette arbejde kan påbegyndes i kraft af en bevilling til formålet fra Det Kongelige Bibliotek.

Nye udgaver af DMT tilføjes løbende, og disse vil være tilgængelige online ca. tre uger efter udgivelsen af papirudgaven. Søgning og download af alt materiale fra hjemmesiden og DMT Online er gratis.

På www.danskmusiktidsskrift.dk går vi mod besøgende nummer 5000. Da vores statistik viser, at næsten 16 % af de besøgende på sitet kommer fra USA, har vi indarbejdet en engelsk indgang på hovedsiden.

Nyheder

Det er snart et år siden, datoen 11. september blev forbundet med et historisk terrorangreb i USA. DMT's udsendte har besøgt New York og taler med violinisten James Graznek, der begynder en samtale med ordene: "I played at the World Trade Center every Thursday for 21 years. And now, 8 months after the tragedy ... I continue to play at Penn Station and Port Authority ..." Læs Linda Horowitz' interview på vores engelske indgang på www.danskmusiktidsskrift.dk"