Fra Berlin

Af
| DMT Årgang 8 (1933) nr. 09 - side 216-216

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Klang Festival
  • Annonce

    Man skal høre meget

~ - FRA BERLIN

I Oktober satte Saisonen ind med fuldt Register. Kleiber gav sin første klassiske Koncert med Philharmonisk Orkester og Lubka Kolessa som Solist.

Saavel han som Furtwångler mindedes den afdøde Max von Schillings med en Komposition. Til Furtwånglers I. Philharmoniske var Hovedværket Bruckners. V. Symfoni, en gigantisk Hymne, hvor man i lige høj Grad maatte beundre Skaberen og Fortolkerne.

Herlig var Singakademies I Koncert under Prof. Georg Schumann: Håndels jublende Tedeum, den mægtige Bach-Kantate, Ein feste Burg, og en lysende skøn Maria-Kantate af Paul Graener (Uropførelse).

Maria Ivogiin gav en munter Sangaften; den gamle Kæmpe Ludwig Willlner to alvorlige i Schumanns og Brahms' Tegn; de 4 »ernste Gesånge« med en Kraft og Inderlighed i Udtryk og Tone, der gjorde dybeste Indtryk. Den unge Opera Baryton Gerhard Hilsch samlede sin Menighed om moderne Sange.

En Særstilling indtager Marie Auguste Beutner, Elev af Prof. George Armin, Skaberen af den moderne Stemmeteknik. En bedre Reklame end denne Stemme kunde ingen Lærer ønske sig: absolut registerudlignet, svulmer den til ff og smelter hen i klingende pp. Frk. Beutner sang bl. a. norske Folkesange i Original, med en Text som en indfødt kunde have misundt hende.

Statsoperaen indledede med et Gæstespil af Dusolina Giannini som en straalende forførende Carmen og en exotisk Aida. Under den ny Leder Dr. Furtwångler løb Strauss-Premieren »Arabella« af Stabelen, med virkningsfuld Text og sprudlende, pragtfuld instrumenteret Musik. Det blev en stor Succes.

I Stådtische Oper gasterede en italiensk Stagione fra Scala-Operaen, Milano under Ettore Panizza, 14 Solister med Benj. Gigli som primo uomo (Cavaradossi) og Veronas Festspilkor (70 Medl.). Opførelserne: Aida, Troubadour, Lucia, Barberog Tosca, var en stor Musikbegivenhed. Stådtische Oper returnerer Besøget i Foraaret, med et Gæstespil i Milano. Dr. Alma Heiberg.