HVAD ER LIGHEDEN MELLEM PAVAROTTI OG PIERRE DØRGE

Af
| DMT Årgang 80 (2005-2006) nr. 02 - side 84-84

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Man skal høre meget

Kommentar til Per Rask Madsens anmeldelse af ReForm


Af Frans Hansen og Jesper Egelund, FIGURA

Per Rask Madsen skrev i august-nummeret af DMT bl.a. om FIGURAs optræden på ReForm-festivalen 1. juni d.å., at »Ideen med at inddrage Pierre Dørge var mere at han er kendt, end at han skulle spille godt.«

Postulatet om, at FIGURA samarbejder med Pierre Dørge af den grund at han er kendt, vil vi tage uforbeholdent afstand fra. Vi samarbejder med Pierre Dørge af årsager, som turde være indlysende. Vores projekt var at fremføre et værk af John Cage ud fra de anvisninger som følger værket, og opførelsen af Variations No. 3 skete efter nøje forberedelse, akkurat som vi ville have gjort ved opførelsen af et hvilket som helst andet værk.

Vi har også før ReForm arbejdet med Pierre (The Wheel Book), og vi har planer om at fortsætte samarbejdet. Vi kan kun anbefale Per Rask Madsen at dukke op ved næste opførelse. Per Rask Madsen fortsætter i øvrigt med at sammenligne Pierre Dørge med en anden “kendis” som Pavarotti!?! Ligheden mellem Pavarotti og Pierre Dørge skulle altså være at begge er kompetente inden for hvert sit felt, men dette faktum skal vel ikke fratage dem retten til at udforske flere sider af deres respektive talenter.