Musik og musikliv

Af
| DMT Årgang 9 (1934) nr. 05 - side 110-110

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Kunsthal 44Møen
  • Annonce

    Idealistic Festival
  • Annonce

    Annoncér hos Seismograf

MUSIK OG NIUSIKLIV - VED JLYRGEN BALZER

jj Riehard Strauss arbejderi øjeblikket på en komisk opera med titlen »Den tavse kvinde«.

/1 Den nye opera, som Krének på op'fordring har komponeret til festen i Venedig, bærer titlen »Cephale og Procris«.

11 Malipieros nyeste værk: »Fablen om den fortabte søn« blev ved premi L-ren i Rom meget unådigt modtaget af publikum.

11 »Ajantafresker« er titlen på en ny ballet af Alexander Tsjerepnin, der for nylig havde premiére på statsteatret i Karlsruhe.

11 Milhuud arbejder for tiden pi't en ballet ved navn »Sauvages«.

11 Til den 11. olympiade i Berlin i 1936 vil Rich. Strauss komponere en hymne. Der er udsat en pris ph 1000 mark til den, der skriver den bedste tekst.

/1 Deutsches Musik Institut organiserer sommerkurser for udlændinge.

/1 Dresdner filharmonikernes leder, 1.17erner Ladwig, er død, 35 år gammel.

/1 Håndel-selskabet afholder den 1519. juni en Håndel-fest i Crefeld. Operaen i Crefeld vil opføre »Orlando furioso«, »Telemaco« og »Socrates«.

/1 Næste års S.I.M.C-fest (»Ny Muszk«) vil finde sted i Karlsbad, operaopførelserne i Prag.

11 Den 30. april havde Ida Rubinstein premiére på fire nye balletter på Pariser operaen: »Perséphone« af Stravinski, »Diana af Poitiers« af Jacques Ibert,

»Oridne« af Florent Schmitt og «Semiramis« af Honegger. Ravels nye ballet »Ali-Baba« er ikke blevet færdig, grundet paa komponistens sygdom. Den erstattes af »Bolero«.

/1 Ved Ida Rubinsteins opførelse af Stravinskis nyeste værk, opera-melodrama-balletten »Perséphone« (fuldendt den 24. januar 1934) medvirker bl. a. Kurt Joos og hans ensemble.

11 1 Paris lukker 5 teatre uden håb om genåbning næste sæson. 2 teatre har sluttet sæsonen allerede nu, og langt de fleste går med underskud.

/1 Ved »Triton«s koncert den 4. ds. uropførtes nogle nye sange af Albert Roussel: Deux poémes chinois og Deux mélodies avec flåte seule.

/1 Ogsaa i Frankrig henhører radioen under trafikministeriet. Societé des auteurs et comi)ositeurs har anmodet om at få den henlagt under kultusministeriet.

/1 Den tyske dirigent Hermann Scherchen afholder sin »2. Arbeitstagung« i Paris med et tilsluttende dirigentkursus fra 1. juni til 1. august. Prisen for deltagelse er 2000,00 franske francs. Anmeldelse sker til Revue musicale, Paris XIV, boulevard montparnasse 132-136. Kursus'et falder i tre dele: seminaristiske studier, praktisk direktionslære, og de symfoniske mesterværker og deres dirigenttekniske problemer. Man kan for 700,00 frcs. deltage alene i den tredje del, der påbegyndes 16. juli.

Årgang 9/1934, nr. 05