Efter Tudor -

Af
| DMT Årgang 36 (1961) nr. 05 - side 185-185

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Piano Days Copenhagen
  • Annonce

    Annoncér hos Seismograf

Efter Tudor —

Foran åbningen af DUT-sæsonen

I den traditionelt stille, men reelt ikke begivenhedsløse sommersæson har dansk musikliv oplevet en TFivlsom debat omkring en eksperimentaludsendelse med den uamerikanske pianist David Tudor. Læsere, der har nydt sommeren og således været udenlands, vil ligesom en fremtids efterforskere af de sidste dages vortidsmusik være at henvise til dagspressen. Tudor har forlængst bogstaveligt talt været forsidestof i Dansk Musiktidsskrift, såvist som netop Det unge Tonekunstnerselskabs koncertinitiativ forgangne høst var den aktuelle anledning til det omstridte fjernsynsprogram et halvt år efter.

På det muntreste i avispolemikken tog DUTs formand en læserbrevskriver på ordet og inviterede ham til med sin uskyldige mindreåring at optræde som lydkunstnerduo, et tilbud, som dog resulterede i, at diskussionsdeltageren foretrak den relativt passive medvirken ved at indmelde sig i foreningen. Imidlertid synes selskabets åbningsforestilling på Louisiana fredag d. 29. september kl. 2030 at indeholde fornyet inspiration (den årlige generalforsamling afholdes antagelig forinden). I Humlebæk, hvor det moderne museum sommeren igennem har været rammen om en række yderst klassiske musikarrangementer, vil DUT nu præsentere den koreanske pianist og komponist N am June Paik (født i Seoul 1932), der rygtevis vil være flere af deltagerne i forrige års ISCM-festival i Köln bekendt. Ingen danske overværede hans anti-festival, men her kommer han altså, indbudt til Skandinavien i samarbejde med de øvrige nordiske ISCM-sektioner Fylkingen i Stockholm og Ny Musikk i Oslo.

Paik, der er Bachelor of Arts fra universitetet i Tokyo med et diplomstudie over Schönberg, siden elev af Fortner og sidst medarbejder ved Westdeutsche Elektronphonie, har for sin koncert ønsket følgende materiale til disposition:
1. To meget dårlige pianoer, samt et normalt
2. En magnetofon 38 cm/sek
3. To magnetofoner 19 cm/sek med fjernstyring
4. Mindst to højtalere eller grupper med forstærkere
5. l stk. telefonapparat
6. l stk. sort tavle med kridt
7. l stk. elektrisk kogeplade
8. l stk. vindue s glas

Resten medbringer han selv, og resten af sæsonen vil en seperat brochure fortælle om inden næste nummer . . .