Sounds like Business

Af
| DMT Årgang 66 (1991-1992) nr. 05 - side 177-177

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Man skal høre meget

Messe Frankfurt 1992.


Af Sussie Grevsen

Med denne overskrift åbner Musikmesse Frankfurt endnu engang dørene til de store haller, der som et andet musikalsk overflødighedshorn vil bugne af instrumenter fra blokfløjter over flygler til spilledåser -det hele fordelt på 80.000 m2. lait vil 38 forskellige lande udstille på messen i Frankfurt, heraf vil Tyskland være repræsenteret med omkring halvdelen af standene.

I forbindelse med åbningen af musikmessen gives Frankfurt Musikpris på 25.000 DM, der i år tufalder Sir Georg Solti. Han vil i den anledning dirigerere ved en koncert i det nye operahus i Frankfurt den 10. marts. Messens handelsdage ligger fra den 11. -13., og den 14. - 15. marts er der åbent for publikum mellem kl. 9 -18 for en sum af 23 DM. Man regner med et publikumstal på omkring 60.000.

Det handler om musik - det handler om penge. På et nyligt afholdt pressemøde om Musikmesse '92 berettede Dr. Wolfgang Kater om musikhandlen. Den almindelige økonomiske afmatning og uroen i forskellige dele af verden vel især Golfkrigen i begyndelsen af '91 har sat sine spor også i musikbranchen, hvilket har medført en stagnation i handelstallene for instrumenter, noder og teknisk udstyr på verdensmarkedet. Det dårligere salg ligger især på klaver- og det musikelektroniske område, hvorimod salget af dyrere instrumenter som flygler har haft fremgang. Den optimistiske tone på pressemødet syntes dog at afsløre en forventning om, at dette års stagnation er et forbigående fænomen.

Det er ikke kun inden for musikhandelen, der konkurreres - den musikalske konkurrence vil også være en del af denne messe. Således bliver der være mulighed for at overvære en konkurrence, .hvor musikere vil medbringe bånd med musik optaget i dagligstuen -netop ikke studie-produktion, for at vise hvilke muligheder et privat hjemmeudstyr kan give. Tyske amatør-bassister har ligeledes lejlighed til at deltage i en konkurrence med kendte bassister fra rockscenen som dommere.

Parallelt med musikmessen vil der for første gang afholdes en Stage Art Frankfurt, en messe for teater, musik og dans. Stage Art har til formål at skabe et forum for kulturel kommunikation baseret på professionelt grundlag. Her vil være mulighed for at tale med teatergrupper, agenter, kulturelle 'virksomheder' så som radio, TV, film osv. Intentionerne med Stage Art er at etablere et forum, der kan fungere som et springbræt for nye ukendte kunstnere og at medvirke til at skabe en umiddelbar dialog mellem forskellige kunstarter, der traditionelt er adskilt.

Musikmesse Frankfurt 11. -15. marts 1992. (Se også annoncen på næste side).