krydsfelt - lyd på tværs af grænser og genreskel

Af
| DMT Årgang 75 (2000-2001) nr. 07 - side 226-226

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Heroins of Sound
  • Annonce

    Kunstpauser

Museet for Samtidskunst i Roskilde har siden det åbnede i 1991 sat fokus på ny musik, lydkunst og klassisk avantgarde. I museets samling kan man fordybe sig i video, lydværker og forskellige former for skriftligt og fotografisk materiale, som belyser den tidsbaserede kunst - dvs. kunstneriske udtryksformer uden blivende karakter, som performance, dans, rumlige installationer, eksperimentalkoncerter m.v.

krydsfelt blev skabt i 1998 på initiativ af kurator Hans Sydow i samarbejde med museumsdirektør Marianne Bech for at udvide det fokus, museet i forvejen satte på lydkunstscenen. Fra november 1999 til oktober 2000 har krydsfelt således afholdt en række arrangementer, hvor kunstnere fra de nordiske lande har produceret nye originale lydværker ved computeren på museet og efterfølgende præsenteret dem for publikum samme sted. Målet har været at lave en musikalsk og journalistisk afsøgning af den nordiske elektronmusik og lydkunst, på tværs af landegrænser og genreskel.

På cd'en krydsfelt-norpol kan du høre syv af værkerne - ny lyd fra Danmark,

Norge og Island - og den medfølgende booklet rummer endvidere udsagn fra de medvirkende kunstnere, som søger at indkredse denne nye digitale musiks rødder og væsen.

Marianne Bech er direktør for Museet for Samtidskunst - www.mfsk.dk

Hans Sydow er kurator for krydsfelt

- www.krydsfelt.dk