Louisiana

Af
| DMT Årgang 78 (2003-2004) nr. 01 - side 43-43

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    What sounds do – call
  • Annonce

    Annoncér hos Seismograf

Søndag den 14. september kl. 16

Louisianas Koncertsal

György Kurtág: Kafka-Fragmenter

Maria Husmann, sopran András Keller, violin

Maria Husmann

er specialist i ny musik og musikteater. I over 20 år var hun med i ensemblet på Staatsoper Hamburg, senere arbejdede hun på Staatsoper Stuttgart, hvor hun sang Susanna i Peter Zadeks legendariske Figaro. Husmann har været gæstesolist på bl.a. Deutsche Oper Berlin, Staatsoper Unter den Linden, Nationaltheater München, Semperoper Dresden. I 1993 fik hun sin debut som skuespiller med Brecht-sange sammen med Berliner Ensemble. Husmann har haft et mangeårigt samarbejde med komponister som Hans-Werner Henze, György Kurtág, Aribert Reimann og Udo Zimmermann. I 1999 opførte hun György Kurtágs Capriccios på Scalaoperaen i Rom.

András Keller

begyndte at spille violin som 7-årig og kun fem år senere vandt han 2. pris ved International Competition for Young Violinists i Usti og Orlici. I 1974 blev han optaget på en masterclass for unge talenter på Liszt Akademiet i Budapest. Hans lærere talte her bl.a. Denes Kovacs, György Kurtág og Ferenc Rados. Fra 1983 til 1986 var Keller koncertmester i Det Ungarske Statssymfoniorkester og var samtidig koncertmester i Budapest Festival Orchestra. I 1987 dannede Keller sin kvartet Keller Kvartetten, som opføre både gammel og ny musik. Som solist har Keller spillet med toneangivende orkestre som fx Orchestra d' Archi Italiana, The Sapporo Symphony Orchestra og Det Norske Kammerorkester.

Keller har uropført adskillige værker af ungarske komponister, fx Kurtág, Vidovszky, Orbdan og Sarg.

Se også artikel om Kafka-Fragmenter side 26.

Yderligere oplysninger om Louisianas koncerter: www.louisiana.dk

Koncerten den 14. september er arrangeret i samarbejde med Léonie Sonnings Musikfond og ny musik-foreningen Musica Nova.

Billetter til koncerten kan bestilles på telefon 4919 0720. Pris kr. 100

Årgang 78/2003-2004, nr. 01