Musik og musikliv

Af
| DMT Årgang 11 (1936) nr. 07 - side 165-165

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Heroins of Sound
  • Annonce

    Kunstpauser

MUSIK OG MUSIKLIV

11 1 »Die Musik«s juli-nummer skriver Friedrich Herzog en kritik af den internationale musikfest i Baden-Baden. Vi citerer heraf: »Begrebet »international« i musikken blev her endeligt begravet og afløst af den unge generations front, som bekender sig til sin nationale oprindelse«. - »I stedet for en international »Allerweltskonzert« under jødisk indflydelse er trådt nationernes fredelige konkurrence«. - »Overflødig og ved denne lejlighed næppe opførlig synes den brahmsfromme og med Reger koketterende sonate i e for violin og klaver af Paul Hindemith, ved hvilken en tydelig kendelig klaque hidførte gentagelsen af sidste sats. Det er ikke altfor længe siden, at Hindemith sammen med Bert Brecht på dette sted opførte det kommunistiske »Lehrstfick«, med hvilket han karakteriserede sig som typisk repræsentant for forfaldet. Denne kendsgerning turde være tilstrækkelig til at holde ham borte fra musikfester, på hvilke det nye Tyskland kommer til orde«.

/l Lilbeck anmelder til efteråret: »Eine festliche Folge von nordischen

Biihnenspielen und zeitgen,5ssischen Musik«. Til opførelse kommer Madetojas opera »bsterhotten« og værker af Theo, dor Berger, Erich Anders og Jon Leifs.

11 Fra den- 10.-12. oktober finder i Kónigsberg en Bachfest sted, væsentlig med korværker.

11 Prag har nu i »Altstådter Wasserwerk« fået sit Smetana-museum, samtidig med at »Den solgte Brud« oplevede sin 1300 opførelse i Prag.

11 Ottorino Respighi havde kort før sin død fuldendt en opera med titlen »Lucrezia«, der nu vil udkomme hos Ricordi-.

11 Richard Strauss har fuldendt en endnu ubetitlet én-akts opera til text efter Joseph Gregor. -

// Ved op førelsen i Berliner Philharmonie fik Kurt Atterbergs nye klaverkoncert en god modtagelse. Klaverpartiet spilledes af Hermann Hoppe, orkesteret under direktion af komponisten.

11 Stravinskis »Concerto per due pianoforte«, som bl. a. blev opført i Baden Baden, er nu udkommet hos Schotts. Sbhne i Mainz.

Jfirgen Ba Zzer.