Albumblad

Af
| DMT Årgang 56 (1981-1982) nr. 01 - side 41-41

Artiklen er indscannet fra det trykte magasin; der tages forbehold for fejl

  • Annonce

    Kunstpauser

De 2 punkrock-orkestre Slits og Raincoats er begge rene pigegrupper. Slits består af Arri Up (forsanger), Viv Albertine (guitar), Tessa (bas) og Palmo-live (trummer). I the Raincoats spiller Palmolive også trommer, og derudover består gruppen af Ana da Silva, Gina Birch og Vicky Aspinall. Begge grupper har indspillet nummeret Adventures close to home på plade (det fremgår ikke klart, hvilken af de 2 grupper der har lavet sangen), og jeg har prøvet at skrive første vers af begge de 2 - meget forskellige udgaver ned i node-form. Teksten til 1. vers lyder:

I should not shout I'm red with anger I lost myself through a lethal mystery I went up and down like a demented train chorus:

Dontt take it personal I chose my own fate I follow love I follow hate

Det mest usikre i nedskrifterne er guitarakkorderne. Dels har jeg kun forsøgt at skrive dem i nogenlunde det rigtige leje, men her ikke prøvet at regne det nøjagtige greb ud, hvormed de tages, dels kan nogle af akkorderne være meget svære at høre, - det gælder især flere steder i Raincoats udgave, så her er der altså lidt gæt med.

Slits' udførelse findes på pladen Cut (Island ILPS 9573, fra 1979). Raincoats form har jeg skrevet ned efter pladen The Raincoats (Rough trade records, u-den nummer, fra 1979), men gruppen har også indspillet den på singleplade i en anden udførelse (Rough Trade RT 013, fra 1979)

Morgen Levy