Jeppe Just Christensen
En hyldest til naiviteten fra en fortabt før-digital tid
"Man kunne kalde det for en spøgelsesmusik", skriver Mathias Monrad Møller om Jeppe Just Christensens Songs and Movements, der hele tiden balancerer mellem det "ægte" livs lyde og deres kunstfærdige udformning i Just Christensens musik.
Klaverets mange muligheder
Den tyske filmkomponist Hauschka spillede koncert for præpareret klaver, som vidnede om klaverets mange muligheder. En godt sammensat aften, hvor også Jeppe Just Christensen spillede med sit arsenal af hjemmebyggede instrumenter.
PULSAR 2013
PULSAR 2013 understregede, at festivalen er the place to go, hvis man vil følge med i, hvad der er hipt i det unge komponistmiljø. Anders Brødsgaard rapporterer.
Hundrede og ét værk
Jeppe Just Instituttets samarbejde med billedkunstneren Jeanette Hillig balancerer på de enkelte elementers egne præmisser og kvaliteter og ikke på en fælles ide. Heldigvis for projektet er både musikken og de hundrede håndlavede pladecovers hver især mere end vellykkede.
Stadigvæk – tænk – bliver jeg lidt chokeret
Jexper Holmen plukker en høne med Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Hans værker er slet ikke så rå og provokerende, som de bliver gjort til.
Interviewet tager udgangspunkt i de to værker "Frere Jacques" (1964) og "Moving Still (2004), som Holmen indledningsvist betegner som "en gedigen gang pissen i klaveret".
Instrumentbygning
Nogle komponister og lydkunstnere har musikalske visioner, der kræver at de skaber nye instrumenter, som kan opfylde de klanglige behov. Andre skaber et instrument og udvikler dernæst en musik skabt til det. De nye instrumenter kan enten være skabt fra bunden, såsom thereminen eller Luigi Russolos 'intonarumori'. Andre er væsentlige modifikationer af eksisterende instrumenter, såsom det præparerede klaver eller el-guitaren.