Seismograf har fået nyt look – og et værdifuldt arkiv
Det har taget tid. Vi har også taget os tid. Men nu, hvor forår er ved at blive til sommer, er vi her på Seismograf ganske tæt på lykkelige over at kunne præsentere resultatet af mange måneders arbejde bag skærmene. Vores nye hjemmeside giver en bedre læseoplevelse på tværs af platforme, og vi har nu en meget bedre mulighed for at vise indhold frem fra arkiverne, når det bliver aktuelt på ny. Men den største ændring er uden tvivl, at vi nu kan byde Dansk Musik Tidsskrift velkommen hjem.
For otte år siden, i 2011, fusionerede Seismograf med Dansk Musik Tidsskrift, som havde udgjort en vigtig kilde til dansk musikhistorie siden 1925. Seismograf blev dermed Danmarks eneste magasin dedikeret til ny musik, lydkunst og alle de nære slægtninge, der knopskyder.
Men vi skal yderligere ti år tilbage i tiden, hvis hele historien om den nye genåbning af Dansk Musik Tidsskrifts værdifulde arkiv skal med. Ved årtusindskiftet indgik Det Kongelige Bibliotek og Dansk Musik Tidsskrift en aftale om at digitalisere alle årgange af tidsskriftet. Resultatet indgik i bibliotekets digitale satsning Det Virtuelle Musikbibliotek, som hurtigt blev en uvurderlig ressource for musikinteresserede. I 2017 blev det imidlertid besluttet at nedlægge Det Virtuelle Musikbibliotek, og siden da har det ikke været muligt at tilgå Dansk Musik Tidsskrifts arkiv hjemmefra.
Takket være et udbytterigt samarbejde mellem Det Kongelige Bibliotek og Seismograf er det dog nu muligt igen. Dansk Musik Tidsskrift er vendt hjem og er en integreret del af vores nye hjemmeside, som komponist og Seismograf-medstifter Jens Voigt-Lund har designet og programmeret. Det betyder, at du finder henvisninger til indhold fra både Seismograf og Dansk Musik Tidsskrift, når du benytter hjemmesidens søgefunktion. Du kan også navigere i de enkelte årgange og udgaver af tidsskriftet her.
God fornøjelse med Dansk Musik Tidsskrift og det nye Seismograf.