Kunstværket som virkeligt nærvær. Samtale med komponisten Hans Gefors
DMT mødte den svenske komponist, Hans Gefors, under Verdensmusikdagene i Stockholm i oktober. Her fortæller han om nordiske indretninger, museums-modernisme, æstetiske afholdsmænd, svenske baptist-komponister og om sig selv.
Gråzonemusik i Danmark. Ægteskabet mellem markedet og avantgarden
I de sidste to numre af DMT bragte vi en introduktion til gråzonen set i et internationalt perspektiv. Men også i Danmark er der blevet sat spørgsmålstegn ved de traditionelle genregrænser.
Adrians lange rejse. Livstegn - uropførelse af science fiction opera af Wayne og Elisabeth Siegel
Handlingen i Livstegn af Wayne Siegel foregår i fremtiden, først på et rumskib, så på rumbasen Europa II. Fire forskere leder efter liv under isen på Europa, den anden af Jupiters måner. Deres søgning er rutinepræget og desillusioneret.
Den gode smag
Moderne klassikere i centrum ved Ultima festivalen i Oslo 13.-16. oktober
Verdensmusikdagene 1994
Store dele af det svenske musikliv stod sammen og afviklede en fornem ISCM-festival i Stockholm 1.-8. oktober
Nye plader
Små, men vigtige
Denne rundgang i pladeafdelingen, vil fokusere på små pladeselskaber, som fortjener opmærksomhed i kraft af usædvanlige produktioner med højt ambitionsniveau.
Nye plader
Sirenen og hyænen
Nye bøger
De bøger, der i det følgende skal omtales, omhandler hver især en enkelt komponist, og de er alle for-anlediget af en årsdag. Men bortset herfra er de yderst forskellige i udformning, perspektiv og kvalitet.
Et sikkert ambitionsniveau!
I DMT Nr. 3 i 1994/95 skriver Ursula Andkjær Olsen en artikel med overskriften Ny Nordisk Musik, der om-handler de Nordiske Musikdage i København i september.
Verden iflg. Sørensen
Søren Møller Sørensen har i DMT nr. 2, 1994/95 fundet det opportunt at lade et surt opstød (vel det eneste korrekte udsagn i hans grausame Salbe?) drive ned over tidsskriftets sider og ud i øjnene på sagesløse læsere.